OM OSS

Framstegsskolan i Stockholm är en fristående grundskola som bedriver skolverksamhet i årskurser F–9.  Framstegsskolan etablerades 1995 och har sedan dess vuxit och har nu över 215 elever. Vi är ca 40 medarbetare på skolan med olika yrkeskompetenser. Trivseln är mycket god bland både elever och personal. Skolan är belägen i Lunda, Spånga, och bara ett stenkast från Hjulsta tunnelbanestationen. Det finns bra kommunikationer både med tunnelbana, pendeltåg och buss.

Vårt mål är:

• Att varje elev ska uppnå mål i linje med läroplanen
  • Att både elever och föräldrar ska vara nöjda med elevens skolgång
  • Att varje elev ska ha rätt till en verksamhet som utgår från de egna individuella behoven för att därigenom beredas möjlighet att utvecklas maximalt
  • Att varje elev ska ha bästa möjliga förutsättningar för lärande och utveckling samt att alla elever ska vara trygga i sin identitet med lust till vidare studier
  • Att elever ska erbjudas möjlighet att komma i kontakt med den muslimska kulturen i syfte att stärka den egna identiteten.